Ratsastustunnit

MaTiKeToPeLaSu
    

11

E
12
13
tupla-vip

 

ESTE

17.00 E17 D junnu17 D junnu17 E17 jatko12 C koulu-puomi-este14 tupla/vip

 

ESTE

18.00  junnu C koulu-puomi-este18  C  junnu koulu-puomi-este18 jatko18 C junnu koulu-puomi-este18 D13 C-B koulu-puomi15 D-junnut
19.00 CB 19 B koulu-puomi19 sennu19 B  koulu-puomi19 D

 

14 jatko
16 alkeiskurssi
17 minitunti
16 E junnu

 

17 Minitunti

Yksityistunteja ja maastoreissuja järjestetään sopimuksen mukaan.

Ratsastajan painon yläraja suurimmalle hevoselle on noin 90kg. Isojen ponien painoraja on noin 70kg. Hevosen kantokykyyn vaikuttaa koko, rakenne, ikä, koulutusaste, luonne, tehtävät harjoitukset, askellaji ja kesto. Yleinen suositus on 15% hevosen normaalista painosta. Tarkkoja painorajoja hevosille on kuitenkin vaikea määritellä, koska siihen vaikuttaa paljon myös ratsastajan taidot ja kehonhallinta.

Tallille kannattaa saapua noin puoli tuntia ennen tunnin alkua, niin ehdit tarvittaessa laittaa itse hevosesi kuntoon. Jos et vielä osaa, autamme mielellämme.

Alkeistunnille tai talutusratsastukseen ei ole alaikärajaa, mutta lapsen saattajan pitäisi mielellään taluttaa itse lapsen ratsua. Saattajan aiemmasta hevostaidosta on etua, mutta hevosia pelkäämätön reipas asenne ja halu oppia riittävät. Jos oman avustajan mukaan tulo on mahdotonta, yritämme järjestää taluttajan talon puolesta lisähintaan 7e.

Ratsastamme ulkona joten kannattaa pukeutua sään mukaan. Joskus sataa, tuulee tai on pakkanen, mutta vain oikein kovalla myrskysäällä siirrämme tunnit toiseen ajankohtaan. Jokainen voi kuitenkin päättää omalta kohdaltaan, onko sää liian huono ja halutessaan siirtää tuntinsa toiselle päivälle. Tällöin toimitaan normaalin perumiskäytännön mukaan. Jos sää tai loma-ajat aiheuttavat paljon rästitunteja, pidämme välillä ylimääräisiä korvaustunteja jotta tilaisuuksia ratsastaa rästit pois on riittävästi.

Hinnasto ja perumiskäytännöt