Ratsastustunnit

MaTiKeToPeLaSu
    

11

D

14 alkeis
17.00 E17 C junnu17 C junnu17 D17 E12 C koulu-puomi-este15 C
18.00  junnu C koulu-puomi-este18  C  junnu koulu-puomi-este18 jatko18 C junnu koulu-puomi-este18 C13 Este16 jatko
19.00 CB 19 B koulu-puomi19 sennu19 B  koulu-puomi19 jatko

 

14 jatko
15 este
16 minitunti

 

17 este

18 minitunti

Yksityistunteja ja maastoreissuja järjestetään sopimuksen mukaan.

Ratsastajan painon yläraja suurimmalle hevoselle on noin 90kg. Isojen ponien painoraja on noin 70kg. Hevosen kantokykyyn vaikuttaa koko, rakenne, ikä, koulutusaste, luonne, tehtävät harjoitukset, askellaji ja kesto. Yleinen suositus on 15% hevosen normaalista painosta. Tarkkoja painorajoja hevosille on kuitenkin vaikea määritellä, koska siihen vaikuttaa paljon myös ratsastajan taidot ja kehonhallinta.

Tallille kannattaa saapua noin puoli tuntia ennen tunnin alkua, niin ehdit tarvittaessa laittaa itse hevosesi kuntoon. Jos et vielä osaa, autamme mielellämme.

Alkeistunnille tai talutusratsastukseen ei ole alaikärajaa, mutta lapsen saattajan pitäisi mielellään taluttaa itse lapsen ratsua. Saattajan aiemmasta hevostaidosta on etua, mutta hevosia pelkäämätön reipas asenne ja halu oppia riittävät. Jos oman avustajan mukaan tulo on mahdotonta, yritämme järjestää taluttajan talon puolesta lisähintaan 7e.

Ratsastamme ulkona joten kannattaa pukeutua sään mukaan. Joskus sataa, tuulee tai on pakkanen, mutta vain oikein kovalla myrskysäällä siirrämme tunnit toiseen ajankohtaan. Jokainen voi kuitenkin päättää omalta kohdaltaan, onko sää liian huono ja halutessaan siirtää tuntinsa toiselle päivälle. Tällöin toimitaan normaalin perumiskäytännön mukaan. Jos sää tai loma-ajat aiheuttavat paljon rästitunteja, pidämme välillä ylimääräisiä korvaustunteja jotta tilaisuuksia ratsastaa rästit pois on riittävästi.

Hinnasto ja perumiskäytännöt