Ratsastuskoulun käytäntöjä

Talli avautuu tunti ennen päivän tuntien alkua ja sulkeutuu puoli tuntia viimeisen tunnin jälkeen.

Ratsastustaitoon kuuluu kiinteästi myös hevosen muun käsittelyn ja hoitamisen osaaminen sekä hevosen tavanomaisen käyttäytymisen ymmärtäminen. Opetamme näitä jo alkeiskursseilta alkaen ja kannustamme vahvasti ratsastajiamme osallistumaan jo tallissa, jokainen tietenkin ikänsä ja pituutensa määrittämissä rajoissa. Tallissa on aina ennen aloittelevien tunteja henkilökuntaa avustamassa ja neuvomassa.

Tallille kannattaa tulla viimeistään puoli tuntia ennen oman tunnin alkua.

Emme salli päivän hevoslistan julkaisemista missään, koska se usein muuttuu vielä tuntien aikanakin johtuen viimetingan poisjäänneistä tai hevosten kunnosta.

Hieman edistyneemmät ratsastajat saavat usein hakea itse hevosensa tarhasta asti. Hevosen saa hakea puoli tuntia ennen tunnin alkua. Katso kelloa ja kunnioita hevosten ja henkilökunnan lepoaikoja. Jos tulet tunnille poikkeuksellisesti myöhässä, voit koettaa laittaa tallin numeroon viestiä siinä toivossa, että hevonen haetaan valmiiksi talliin, mutta puhelinpäivystys ei toimi jatkuvasti muista töistä johtuen.

Vain tunnille osallistuva ratsastaja ja aloittelevien tapauksessa myös osaava avustaja/kurssitettu vanhempi käsittelevät hevosia. Etenkin aloittelevien tallitoiminta on opetushevoselle ja valvovalle henkilökunnalle kohtuullisen kuormittavaa, joten kaveri tai pikkusisko taluttaa ja harjaa sitten kun on itse menossa ratsastustunnille.

Vierailijat ovat tervetulleita katsojiksi tallin aukioloaikoina.

Hevosia ja muita eläimiä saa kuvata omaan käyttöön, mutta julkaistavissa kuvissa ei saa näkyä muita ihmisiä ilman näiden suostumusta. Huomioi tämä myös videoissa.

Ratsastuskoulu luokitellaan yksityisalueeksi. Poikkeuksen muodostavat ulkoalueet kilpailupäivänä, jolloin kuvaaminen on sallittua. Muista kuitenkin hyvät tavat, äläkä julkaise kenestäkään epäedullisia kuvia.