Alkeiskurssit 2023 /Minitunnit

Seuraava uusi alkeiskurssi alkaa 13.8. viikot 32-41 tuntipaikalla su18.

Jos myöhästyt aloituksesta, mutta paikkoja on vapaana, mukaan voi hyvin tulla vielä ensimmäisten viikkojen aikana.

Huomaattehan, että kyseessä on kurssi tällä nimenomaisella tuntipaikalla. Alkeiskurssilaisten on vaikea rästiä poissaoloja muissa ryhmissä, koska alkeiskursseja on yleensä vain yksi ryhmä kerrallaan ja muut ryhmät ovat edistyneempiä. Minitunneilla voi korvata alkeiskurssin poissaoloja, mutta ne menevät päittäin 1 alkeistunti- 1 minitunti, jolloin asiakas häviää arvossa jonkin verran, mutta saa kuitenkin ratsastuskerran.

Alkeiskurssien hinta on 300e sis alv 10%.

Alkeiskurssien ensimmäisellä neljällä kerralla osa ajasta käytetään hevosen hoitamisen, varustamisen ja oikean käsittelyn opettamiseen. Tunnin ohjattu osuus alkaa tasalta. Ratsastusaikaa jää ensimmäisillä kerroilla noin 30-45min. Tallille on hyvä tulla ensimmäisillä kerroilla varttia vaille ja jatkossa, kun koko tunti on ratsastusta, jo puolelta laittamaan hevosta itsenäiseti kuntoon. Kaikkea ei tarvitse oppia kerralla, vaan tallissa on jatkossakin aina henkilökuntaa neuvomassa ja auttamassa.

Tuntien hintaan ei sisälly henkilökohtaista avustajaa, eli taluttajaa. Aikuisia ei yleensä tarvitse taluttaa ollenkaan, mutta lapsia täytyy tuojan avustaa ainakin muutaman ensimmäisen kerran ajan. Taluttajaksi soveltuu myös hevostaitoinen, riittävän pitkä kaveri/sisarus. Turvallisuussyistä opettaja on se, joka päättää, milloin lapsi voi mennä ilman taluttajaa.

Tallilta voi myös varata etukäteen taluttajan hintaan 7e/krt.

OPETUSSUUNNITELMA (suuntaa antava)

1vk: taluttaminen, satulavyön kiristäminen, ratsautuminen ja jalustinhihnojen säätö. Perusistunta, ohjien pito, apujen käyttö, liikkeelle lähtö ja pysähtyminen.

2vk: satuloiminen, suitsiminen.  Ravi-käynti siirtymiset.

3vk: harjaaminen. Kevyen ravin asento ja tekniikka.

4vk: kavioiden puhdistaminen, kengityksen tarkistaminen.

5vk eteenpäin periaatteessa koko tunti ratsastusta, paitsi joskus huonolla säällä voidaan treenata tunnin alussa vähän aikaa asioita, jotka eivät vielä suju rutiinilla.

Ilmoittautumiset 044 263 1771 tai riikka.lamberg@gmail.com.

Kysymykset soittamalla.

MINITUNNIT PIDETÄÄN JOKA LAUANTAI klo16 JA SUNNUNTAI KLO18.

Minitunti on tarkoitettu kokeilukerroiksi vasta-alkajille ja pienille lapsille. Kesto on puoli tuntia ja sisältö vastaa talutusratsastusta tai alkeistuntien ensimmäisiä kertoja riippuen osallistujien määrästä, iästä ja kokemuksesta.

Minitunnille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tallille kannatta tulla viimeistään varttia vaille. Hevoset jaetaan tulojärjestyksessä ja ratsastamaan mahtuu kerralla enintään 10 henkilöä. Jos tulijoita on enemmän, pidämme toisen minitunnin heti perään. Jos tuot isomman porukan, kannattaa soittaa niin varaamme ryhmällesi suoriltaan tuon myöhemmän ajan.

Kypärän voi lainata tallilta, lapsen tuoja taluttaa hevosta itse. Tehtävä ei vaadi aiempaa hevoskokemusta.

Hinta 16e. Maksu hevosten jaon yhteydessä pankkikortilla tai käteisellä.

Tervetuloa!